esmaspäev, 16. veebruar 2015

Trühvlikommid

Värvilised trühvlikommid



Taldriku pealt leiad

Valge šokolaadi trühüvlikommid avokaado ja sidruniga
Valge šokolaadi trühvlikommid astelpajujahuga
Tumeda šokolaadi trühvlid brändi ja kohviga
Toorkommid pähkli, datli ja banaaniga

Kaunistasin kommikesi marjajahu ja kookose seguga.

Valgešokolaadi-avokaado trühvlite jaoks läheb vaja:

200g valget kalevi küpsetus šokolaadi
40-50ml kookospiima või 35% rõõskakoort
sidrunit
1tk väiksem avokaado
kookoshelbed


Kuumutasin kookospiima, ajasin piima kergelt kuumaks, lisasin šokolaadi ja segasin ühtlaseks kreemjaks massiks. Kui šokolaad tõmbab tükki tuleb kookospiima kogust suurendada. Kookospiima lisamisega tuleb olla ettevaatlik, kui seda saab liiga palju siis šokolaad ei hangu korralikult, mass jääb vedel ja hiljem on keeruline pallikesi šokolaadist vormida.
Kui šokolaad on ilusti sulanud ühtlaseks massiks siis tuleb panna see külmkappi seisma 1-1,5tundi.
Seejärel riivisin sidruni koore ja tegin avokaadost püree(purustasin avokaado), mille segasin šokolaadimassi hulka ja pigistasin veel sidrunimahla massi hulka, mis annab mõnusa sidruni maitse trühvlitele. Vormisin pallikesed valmis ja seejärel veeretasin neid kookoshelveste sees ja panin külmkappi.

Tumeda šokolaadi brändi trühvlid kohviga

Samamoodi alustasin kookospiima kuumutamisega nagu valge šokolaadi trühvlite puhulgi. Lisasin juurde 70% kakao sisaldusega kalevi tumeda šokolaadi ja segasin ühtlaseks massiks kuni šokolaad oli täielikult sulanud. Teises potis kuumutasin läbi brändi ja lisasin hulka valmis kohvi.
Kohvi ja brändi vahekord võis olla 40ml kohvi 30ml brändit. Seejärel segasin brändisegu šokolaadi massi hulka ja panin külmkappi massi tahenema. Pärast tunni möödumist võtsin šokolaadi massi, lasin sellel seista veel 20minutit toatemperatuuril ja valmistasin pöidlasuurused trühvlikommid. Ja kui pallid olid veeretatud siis valasin kaussi mustsõstra jahu ja raputasin kommid jõhvika jahu sees korralikult läbi ja serveerisin.

Naturaalsed türhvlikommid datlist, banaanist ja pähklitest

Trühvlite valmitamiseks läheb vaja köögikombaini, datleid, banaani ja pähkleid. Kõigepealt purustasin köögikombainis datlid, siis pähklid ja kõige lõpus lisasin juurde banaani, kuhu lisasin veidikene vett, et kommid liiga kuivaks ei jääks ja vormisin pallikesed. Ilusa purpur värvuse andis kommidele mustasõstra jahu.

Vaja läheb:
200g datleid
100g pähkleid
peotäis kaerahelbeid (purustasin jahuks)
2tk banaani
sidrunit
mustasõstra jahu




















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid