neljapäev, 5. veebruar 2015

Mahlane läätse pikkpoiss

Pikkpoiss rohelistest läätsedest ja puurnist riisist võib olla esialgu võõras, aga tasub proovida. Enne tegema asumist ma väga täpselt ei teadnud mis sellest välja tuleb, aga inspiratsiooni sain Sandra Vungi kodulehelt, kus ma tema tehtud Läätse-kõrvitsa pikkpoisi retsepti peale sattusin. Viimasel ajal olen just katsetanud erinevaid taimseid kooslusi, ja see kooslus sobib omavahel väga väga hästi.
Proovige järgi!









Retsepti leiad siit: Läätse-kõrvitsa pikkpoiss

Jätsin retseptist välja, kõrvitsa, köögiviljapuljongi, maisitärklise ja kuivatatud rosmariini ja läätse kogust suurendasin poole võrra, kuid tulemus jäi väga hea ja mahlane. Pikkpoissi sobib süüa juurviljade, kartuli või koos värske salatiga, Peale küpsemist peaks pikkpoisil seista laskma 25-30 minutit rätiku all, siis on mõnusam teda hiljem serveerida ja lõigata. 








2 kommentaari:

kommentaarid