esmaspäev, 2. veebruar 2015

Astelpaju õun

Puuviljad on ühed mu lemmikud ja neist annab teha väga erinevaid magustoite aga kõige rohkem meeldib neid süüa toorelt ja ilma töötlemata, kuid vahest tuleb ka tahtmine teha midagi teistsugust. Tulingi siis mõttele, et võiks teha lihtsa magustoidu mis on maitsev ja isuäratav.



Õuna valmistamiseks läheb vaja:

Astelpaju mahla
kirsivein
kaneeli
õuna
müslit
külmutatud maasikaid 
banaani
astelpaju jahu

Koorisin õuna, valasin potti kirsiveini (tunde järgi) umb 15ml, kuumutasin veinist alkoholi välja ja lisasin astelpaju mahla, lahjendasin mahla veega 1:5le. Õuna  kuumutasin madalal kuumusel kusagil 20-25minutit, kuniks õun oli pehme. Kui õun on valmis siis võiks kiirelt õuna meega üle katta siis jääb õun magus ja säravkollane. Serveerisin müsli ja maasikakreemiga. 

Külmutatud maasikatest ja banaanist valmistasin maasika kreemi. Sulatasin maasikad, püreestasin banaani ja maasikad. 

Müsli valmistamine:

Kuumutasin kergelt kaerahelbed, rosinad, jõhvikad, pähklid ja kõige lõpuks lisasin 2tl mett.  

Müsli:

50g kaerahelbeid
30g rosinaid
20g pähkleid
30g jõhvikaid
2tl mett
ingver

Astelpaju kasulikkusest võid lugeda siit:
http://www.berryfarming.ee/index.php/et/astelpajust/60-astelpaju-kasulikkusest


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid