esmaspäev, 16. veebruar 2015

Pitsa uues kuues

Mida valmistada lillkapsast ja mozarella juustustust
Olin kunagi varem teinud lillkapsa põhjaga pitsat. Mõtlesin, et prooviks seegi kord ja ei pidanud selles valikus pettuma. Tõeliselt hea valik sai tehtud ja väärib kindlasti kohta minu paremikkude seas. Ostsin 2 lillkapsapead, millest valmistasin 4 pitsat. Kaks pitsat krevettidega ja kaks juurvilja pitsat.



Pitsa juurviljadega


Taigna tegemise jaoks läheb vaja: 

2 lillkapsa pead
mozarella juustu 200g
4muna
sool
pipar

Katteks: 
punane sibul
punane paprika
oranž paprika
kirsstomat
juurvilja letšo
metsaseene letšo

Purustasin lillkapsa koogikombainis riis suurusteks teradeks. Valmistasin pitsad kahes osas, kuna köögikombaini mahub täpselt üks lillkapsa pea. Võtsin suurema kausi kuhu valasin tükeldatud lillkapsa, riivisin lillkapsa hulka 100g mozarella juustu ja 2tk muna. Segasin taigna omavahel ühtlaseks massiks ja valmistasin ette ahjuplaadid. 
Järgmisena valmistasin juurviljad, praadisin kergelt juurviljad(punane sibul, paprika, kirsstomat) al denteks (pool kõrmpsuks), ja maitsestasin.
Küpsetuspaberi peal vormisin ümmargused pitsa põhjad umb 1,0 cm, pizza tainas jääb üpriski õhuke. Seejärel panin ahju küpsema 200kraadi juures umb 20-25 minutit. Kui pitsapõhi läheb kergelt pruunikaks võib põhjad ahjust ettevaatlikult välja võtta, kuna lillkapsa põhjad ei ole sama tugevad kui valgest jahust tehtud pitsa põhjad siis tuleb olla ettevaatlik. Minul jäid põhjad ilusti kokku ja sain serveerida nii nagu traditsioonilist pitsatki.
Kasutasin pitsa põhja määrimiseks letšot, seejärle läksid pitsa peale panni peal valminud juurviljad ja seejärel veel 5minutiks ahju valmima. Vahetult enne ahjust välja võtmist lisasin pitsa peale mozarella juustu. 

Serveerisin rohelise sibulaga




2 kommentaari:

  1. Väga isuäratav näeb välja. Ootan juba järeletegemist.
    Tubli oled, et tegeled millega meeldib ja sellega teistele rõõmu valmistad!

    VastaKustuta
  2. Aitäh Jaan heade sõnade eest, eks ma püüan ikka koguaeg midagi head valmistada ja tänud kaasa elamast:)

    VastaKustuta

kommentaarid