esmaspäev, 16. veebruar 2015

Avokaado-vaarika tort

Mida valmistada sõbra sünnipäevaks? See võiks olla midagi naturaalset.
Leidsin ühe vahva retsepti avokaado-laimitordi näol, millest lõpuks valmis avokaado-vaarika tort. Algus oli palju lubav, kõik oli peas välja mõeldud kuidas tort välja hakkab nägema. Pähklitest põhi, avokaado kreem mis jääb ilus erkroheline, kaunistan pähklite ja laimi tükkidega ja ongi valmis. Kasutasin kreeka pähkleid, india pähkleid, mandleid ja datleid tordi põhjana. Järgmise kihina valmistasin avokaado kreemi. Silusin lusikaga ilusti ühtlaseks massiks. Panin toidukile ümber koogivormi ja ööseks külmkappi seisma.
Alustasin tordi valmistamist eelmisel õhtul, purustasin pähklid. millest valmistasin tordipõhja. koorisin avokaadod ja ükshetk vaatasin, et kreemi jääb väheseks. Koogivorm, mida kasutasin oli päris suur. Leidsin külmkapist veidike toorjuustu ja lisasin veel 2-3tk banaani ja blenderdasin avokaado, toorjuustu ja banaani ühtlaseks massiks. Pressisin juurde laimi-ja sidruni mahla, et oleks natukene ka hapukat maitset tunda.
 Hommikul esimene asjana vaatasin, et mis tordist öö jooksul saanud oli ja üllatus üllatus kui tordi külmkapist välja võtsin siis selgus, et avokaado ei olegi enam nii erkroheline ja mõtlesin, et teen siis kolmandaks kihiks purustatud vaarikatest moosi ja segan želatiiniga kokku. Purustasin vaarikad, lisasin vedeliku, sulatasin želatiini ja valasin želatiini moosi hulka ja segasin korralikult läbi enne kui moos tordi peale valasin. Kuna valmistasin seda torti esimest korda siis õppisin nii mõndagi tordi tegemise kohta. Eelkõige selle kohta, et kui moosi valmistada tahad, et see korralikult tarretuks tuleb olla vee lisamisega ettevaatlik.
Toidu tegemine ongi põnev, kuna sa eales ei tea, mis välja võib tulla. Igatahes oli see suurepärane maitseelamus ja sünnipäeva laps oli väga üllatunud nendest maitsete kooslustest.

Avokaado-vaarika tort pealt vaatest
Avokaado-laimi tort. Pilt on illustreeriv. Tordi alumine osa



Kõige olulisem on emotsioon mis järgnes peale seda, kui ma tordi üle sünnipäevalisele andsin, Liikuv tort, silmad peas ja selline natukene vallatukene teine, millele järgnes üks suur naerupuhang, Aga see, eest parimad maitsete kooslused ühes terves torditükis sobisid sellesse päeva ideaalselt. Muidugi väikene oht oli, kui vorm ära võtta võib tort taldrikult plehku panna. Siiski sai väga palju nalja selle vallatu tordi üle.

Retsepti leiate siit:Avokaado laimitort

Retsept minu tehtud koogist:

Põhja valmistasin täpselt samamoodi nagu eelpool nimetatud retseptis kirjas. Järgmisena valmistasin avokaado kreemi, aga suurendasin avokaadode kogust. Poes müüakse võrkkotikeste sees avokaadosid umb 450g kaalub üks võrgutäis avokaadosid. Lisasin 2-3tk banaani ja 40g toorjuustu mille blenderasin korralikult läbi. Järgmisena valmistasin külmutatud maasikatest toormoosi, segasin moosi hulka vee-ja želatiini segu (kuumutasin vesivannil). Panin külmkappi tahenema tordi ja seni kuni tort tahenes valmistasin ette šokolaadi kaunistused.


Kasutatud allikas:
http://veganmaailm.com/2014/04/11/avokaado-laimitort/





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid