pühapäev, 1. märts 2015

Kartuli-porru kotletid

Tõeliselt maitsvad pätsikesed, mida on lihtne valmistada. Natukene mässamist riivimise ja taigna valmistamisega kuid see on seda väärt.

Seekord tundsin kohe, et tahan teha midagi teistsugust ja kombineerisin kokku omavahel kartuli, porru, kookospiima ja maitseained. 


Kullakarva kartuli-porru pätsikesed


Valmistamine: Lõikasin porru keskelt pooleks tegin 5-7cm ribad, seejärel kuumutasin porru kergelt pannil, maitsestasin soola ja pipraga, järgmisena riivisin kartuli jämeda riiviga. Võtsin suurema kausi kuhu panin riivitud kartuli ja segasin juurde jahtunud porru, lisasin 30-40ml kookospiima ja tunde järgi vürtsköömneid.
Segasin taigna läbi ilusti ja valmistasin väikesed kotletid.

Väikene kartus oli, et kui ma pannipeal ümber hakkan kotlete keerama, siis võivad nad ära laguneda. Siiski minu üllatuseks jäid kotletid ilusti kokku. Küpsetasin pätsikesi madalal kuumusel ja seejärel panin veel 10-15minutiks ahju küpsema 180kraadiga.

Kotletide valmistamisel ei kasutatud jahu ega muna. Siduvaks aineks oli kookospiim ja kartulis olev vesi, ei midagi rohkemat. Sööjale on see paras pähkel, üldiselt esimese korraga ei pruugita aru saada mida kotlet sisaldab aga maitselt on see väga mõnus ja mahlane suutäis. 




Kotletide valmistamiseks läheb vaja:

6-7 tk karulit
80 g porrut
30-40 ml kookospiima
vürtsköömneid
soola
pipart




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid