esmaspäev, 6. oktoober 2014

Smuutid ja mahlad

Tervislik smuuti toortatra ja spinatiga




Smuuti on parim toit millega oma päeva alustada. Kuna toortatraga mul kogemused puudusid, ei teadnud mis sellest välja tuleb, kuid see smuuti ületas mu ootused. Tatar smuuti sees võib tunduda esialgu kahtlase väärtusega, kuid tegelikult on see suurepärane koostisaine ja vaheldus kõikidele teistele maitsetele.

Valmistamine:
Pesin spinati, tükeldasin banaani, lisasin 2spl toortatart ja segu hulka lisasin veel toor maasikamoosi, pool klaasi vett ja blenderdasin puuviljad koos tatra ja spiantiga kreemaks massiks.

Serveeri kohe.

Koostis:
1 peotäis spinatit
2 spl toortatart
1 tk banaan
klaas vett
1dl maasikamoosi või purustatud maasikaid




Roheline smuuti





Rohelised smuutid pakatavad energiast kui ka värvi poolest ja on ühed parimad väejoogid hommikuseks äratuseks.
Smuutisid saab teha mitut moodi, võib kasutada ainult rohelist värvi juurvilju(jääsalat, tomat, kurk, seller, porgand, suvikõrvits, spinat, brokkoli, basiilik või teha smuuti puuviljadest kus on lisatud rohelisi spinati lehtesid. Smuutide puhul on meeldiv see, et siin ei olegi mingit kindlat retsepti vaid teed nendest puu, juur ja köögiviljadest mis parasjagu käepärast on. Algajale smuutisõbrale soovitaks kindlasti magusamapoolseid smuutisid, kindlasti üks meeldivamaid puuvilju smuuti sees on banaan mis annab joogile mõnusa kreemja konsistentsi. Puuviljad mida smuuti sees kasutada: Õun, pirn, ploom, viinamari, melon, arbuus, pirn, avokaado, kiivi, greip, apelsin, ananass, maasikad, vaarikad. Lisan siia enda lemmik smuuti retsepti mida ise kasutan.
Miks juua rohelisi smuutisid leiad siit: Rohelise smuuti kasulikkus

Lihtne, hea ja  toitev banaani spinati mahedik

Koostis:
Spinat 1 peotäis
vesi 3dl
banaan 2tk
pirn 1tk
sidrun 0,5tk

Valmistamine:
Pesin puuviljad ja spinati lehed, panin spinat koos veega anumasse kus valmistasin smuuti, purustasin saumikseriga spinati ja lisasin hulka banaani, tükeldatud pirni ja pool sidrunist. Püreestasin saumikseriga kreemja massi. Kõige mõnusam on juua smuutit  kohe peale valmistamitamist kuna siis säilib nii smuuti värv kui ka maitseomadused.

Kasutatud allikas
http://eevarelli.com/rohkem-rohelisi-smuutisid-uueks-aastaks/



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid