reede, 10. oktoober 2014

Riisi brokkoli kotletid







Keetsin pruuni riisi 15-20minutit, loputasin riisi külma vee all ja jätsin nõrguma 10 minutiks. Samal ajal kui riis nõrgus valmistasin ette nii brokkoli ja kõrvitsa. Lõikasin veerand brokkolipead ja 200g kõrvitsat(eelnevalt puhastasin) väiksemaks, seejärel vuristasin läbi köögikombaini. Koorisin ja tükeldasin keskmist kasvu sibula ja lisasin maitseained (sool, pipar, koriander, kurkum vürtsköömen) ja lisasin brokkoli-kõrvitsa massihulka. Vuristasin köögikombainiga juurviljad.
Võtsin nõrutatud riisi ja panin riisi anumasse kuhu segasin valmis kotleti taigna, sinna hulka lõin 1-2tk muna, sideainena lisasin jahu 2-3spl, kasutasin neljavilja jahusegu. Kotleti massi segasin veel leotatud saiaga 1-2viilu. Eelsoojendasin panni, tegin väikesed pätsikesed ja panin pätsikesed madala kuumusega küpsema. Mõlemat poolt praadisin pätsikesi umbes 3-4minutit.väheses õlis(kookosrasv) ja lasin neil peale valmimist jahtuda 10-15minutit.  
Minule endale meeldivad mahedama poolsed kotletid, tegin neid esimest korda ja jäin tulemusega väga rahule. Kindlasti tuleb nende kotletide puhul olla ettevaatlik kuumusega, kotletid küpsevad kenasti läbi madalal kuumusel ja oma olemuselt on nad väga õrnad ja tuleb olla ettevaatlik nende ringi pööramisel. 

Koostis:

Riis 300g
brokkoli 100g
kõrvits 100g
muna 1-2tk
jahu 2-3spl
sai 2 viilu
sool 
pipar
kurkum

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid