teisipäev, 21. oktoober 2014

Porgandi kõrvitsapirukas

Porgandi ja kõrvitsa maitsekooslus




Valmistamine:
Esialgne mõte oli teha porgandi kõrvitsarull.
Leidsin ühe huvitava retsepti ja tegin taignapõhja täpselt samamoodi nagu retseptis kirjeldatud, kuid muutsin seda endajaoks meelepärasemaks. 
Nisujahu asendasin kaerajahuga, suhkrut ei lisanud üldse, kuna porgand on oma olemuselt juba magus ja suurendasin pisut või kogust. Valmistasin taigna: segasin jahu, küpsetus pulbri, toasooja või muna ja lisasin vähe haaval vett, sain aru, et midagi on puudu, seda tainast ei olnud võimalik rulli keerata, tainas oli selle jaoks liiga mure ja esialgne mõte kõrvitsarull teha võttis teise suuna. Ma pole kindel, kas asi oli retseptis või hoopiski tegijas.
Kuna seekord ei olnud kõrvitsarullii päev, võtsin koogivormi, mille põhja panin küpsetuspaberi, määrisin vormi kergelt võiga ja tegin taignast koogipõhja 1,0-1,5cm paksune kiht.
Eelnevalt olin valmis riivinud porgandi ja puhastanud kõrvitsa, millest valmistasin püree. Osa kõrvitsapüreest läks koogi põhja katteks ja teine osa jäi pealmise kihi jaoks. Purustasin veel peo täis mandeleid ja sama palju datleid mille segasin kokku riivitud porgandiga ja panin järgmise kihina porgandimassi, seejärel võitsin järele jäänud kõrvitsa püree, millele lisasin muna ja toorjuustu. Segasin koostisained omavahel ühtlaseks massiks ja valasin viimase kihina koogipeale.
Küpsetasin 200kraadi juures 25-30minutit. 

NB; kuna esialgselt pidi tulema sellest valmistisest rull siis oli ka jahu kogus suurem, aga julgelt võib jahu kogust poole võrra vähendada, kui teha kooki minu retsepti järgi. Kuna porgand on magus, siis datel teeb koogi veel magusamaks, niiet võib ka datlid ära jätta ja asendada näiteks pähklilistega.


Koostis

Tainas:
450g kaerajahu
1tl küpsetuspulbrit
100g võid
1 muna
1 dl vett

Täidis:
300g porgandit
peo täis mandleid
peo täis datleid

Pealmine kate:
kõrvitsa püree 100g
90g toorjuustu
1 muna

Allikas: http://toidutegu.wordpress.com/2010/09/26/korvitsarull/












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid