teisipäev, 27. jaanuar 2015

Miniburgerid

Valmistasin kahte sorti burgeried. Ühed valmisid kikerherne, ubade kotletiga ja teised valmistasin punapeedist ja kikerhernestest. Kõik muu on peaaegu sama nagu tavaliselgi burgeril, selle vahega, et valgest jahust tehtud kukli asemel kasutasin rukki kukleid ja burgeri vahel on toitev pätsike kikerhernest, sibulast ja ubadest.


Burger kikerherneste ja ubadega




Burgeri valmistamiseks läheb vaja:


Koostis:
Tomat
Kurk
Sibul 1-2 viilu
Avokaado 1/5tk
Oad tomatikastmes 250g
Kikerherned 400g
Täisterakuklid 4-8tk
Pestokaste

Valmistamine: 
Kikerherned pesin külma veel all korralikult läbi, kuna konservherned on vedeliku sees, mis tekitavad liigset raskustunnet kõhus on soovitatav kikerherned korralikult läbi pesta. 

Kikeherned ja konservoad vajutasin pudrunuiaga ühtlaseks massiks, lisasin purustatud sibula ja maitseained(meresool, valge pipar, kurkum, 1spl kvaliteet jahu). Valmistasin kikerhernemassist väikesed pätsikesed ja paneerisin riivsaias ja küpsetasin madalal kuumusel pätsikesed kuldpruuniks.
Järgmisena tükeldasin burgeri jaoks vajaminevad juurviljad (tomat, kurk, avokaado, punane sibul, jääsalat). Määrisin leiva peale pestokastet ja panin kõigepealt salatilehe siis punase sibula, kurgi, tomati ja kõigepeale ubadest ja kikerhernest valmistatud kotleti, lõpptulemus jääb väga mõnus ja sobib süüa ka ilma kastmeta.

Burger Kikerherneste ja punapeediga


Riivisin punapeedi seejärel vajutasin pudrunuiaga kikerherned ühtlaseks massiks, lisasin purustatud sibula ja maitseained(meresool, valge pipar, kurkum). Segasin omavahel kokku punapeedi ja kikerherned Valmistasin kikerhernemassist väikesed pätsikesed ja küpsetasin madalal kuumusel pätsikesed kuldpruuniks. Kuna punapeet ja kikerhernes sidus omavahel kokku, sis neid pätsikesi ma ei paneerinudki. 
Järgmisena tükeldasin burgeri jaoks vajaminevad juurviljad (tomat, kurk, avokaado, punane sibul, jääsalat). Määrisin leiva peale pestokastet ja panin kõigepealt salatilehe leiva peale seejärel tomati, punapeedi kotleti, kurgi, sibula ja täistera kukli, Tulemuse jääb mõnus ja mahlane ja pakub maitseealmuse sööjale. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid