neljapäev, 27. november 2014

Trühvlikommid

Mõnusad, suussulavad trühvlikommid šokolaadist

Neid väikesi maiustusi on tore meisterdada, sest variante kuidas neid teha on tõeliselt palju.
Olen endalegi üllatuseks hakanud meisterdama trühvlikomme.
Lemmikud on kakao-šokolaadi trühvlikommid ja valgest šokolaadist kommid jõhvikatega ja veidike teravamaid elamusi saab tšilli trühvlite näol. 
Mul oli olemas mingisugune õhk õrn meenutus kooliajast, kui neid valmistasin, niisiis pidin turgutama enda mälu ja leidsin internetist valgete trühvlite retsepti. Esimest korda kui neid valmistasin jäid kommid liiga vedelad, teisel korral juba teadsin, mida muuta, et nendest saaksid tõeliselt isuäratavad maiustused.
Jõulud on kohe-kohe ukse ees ja türhvlikommid on suurepärane kingitus sünnipäevaks või jõuludeks sõbra kingikotti.




Valmistamine:

Lasin vahukoore kergelt kuumaks, võtsin poti tulelt, lisasin potti šokolaadi ja segasin niikaua kuni šokolaad on muutus parajalt vedelaks ja ühtegi tükki enam näha ei olnud. Jahutasin šokolaadi toatemperatuuril ja panin külmkappi hanguma 1.5-2tunniks. Seejärel võtsin šokolaadimassi, kuhu segasin kokku purustatud jõhvikad ja toorjuustu.
Valmistasin trühvlipallid ja veeratasin pallikesi kookoshelveste sees. Maitseks olen kasutanud, värsket ingverit, kuivatatud tšillit, astelpaju jahu, sidrunit või apelsini koort.
Šokolaadi temp peab olema 40 kraadi või vähem, kui šokolaadi kõrgema temperatuuri juures sulatada või kindel olla, et šokolaad läheb tükki.

17tk trühvlit
Koostis:
1dl vahukoort
240g valget küpsetusšokolaadi
peotäis jõhvikaid
75g toorjuutu
kookoshelbed


Kasutatud allikas:
http://toiduteemal.blogspot.com/2012/12/valge-sokolaadi-truhvlid-kookosega.html

















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid