kolmapäev, 26. november 2014

Šokolaadi kook mustikate ja punasesõstraga

Koogimaailm on tohutu suur ja maitseid jagub igale ühele, kuid šokolaad on peaaegu alati kindlapeale minek.




Sirvides koogiraamatuid leidsin lõpuks selle mida otsisin. Lihtne ja originaale šokolaadikoogi retsept, mis töötab alati. Vahepeal tekkis mõte teha toorkooki, kuid lõpuks langes kaalukauss ikkagi küpsetatud šokolaadikoogile. Esialgu võib tunduda kook liiga magus, kuid kui kaunistada kook natukene hapumate marjadega. Punanesõstar, pohl või astelpaju marjad neutraliseerivad selle magususe ja kook lausa sulab suus.


Vaja läheb:
* 200 g võid
* 2,5 dl suhkrut (see on ~25 kuhjaga teelusikatäit)
* 2 tl vanillisuhkrut
* 4 muna
* 250 g tumedat šokolaadi
* 2 tl küpsetuspulbrit
* 3 dl jahu (see on ~9 kuhjaga supilusikatäit)
* 0,5 tl soola
* 2 dl kohvikoort (ehk 200 ml pakk)

Koogi valmistamine ja retsept 

Kasutatud allikas:
http://meieeluilu.blogspot.com/2014/01/retsept-parim-sokolaadikook.html























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid