esmaspäev, 17. november 2014

Šokolaadi trühvlid

Magusmõrudad maitsed




Idee trühvleid teha toodi mulle kandikul kätte kui käisin raamatukogus otsimas raamatut China Study( Hiina Uurimus), aga pika otsimise peale selgus, et raamatukogus ei olegi eesti keelde trükitud seda raamatut ja minu küsimuse peale, et kust ma leian taimetoidu raamatuid toodi mulle ühe Eesti vegantoidu kokaraamat, mida põgusalt sirvisin ja sealt jäi silma trühvlite retsept.
Nüüd aga tagasi China study juurde. Raamat põhineb ühel senini kõige laiaulatuslikumal toitumisuuringul, mille viis läbi Cornelli Ülikooli professor dr T. Colin Campbell 1970-1980ndatel aastatel. Raamatus räägitakse loomsete toiduainete tarbimise ja krooniliste haiguste seostest. sh diabeet, südamehaigused ning vähk. Uuringu kokkuvõttena selgus, et inimestel, kes toituvad peamiselt taimedest, on väiksem võimalus jääda nimetatud haigustesse, samuti on taimetoidul olles nende haiguste kulgu võimalik peatada ning tagasi pöörata. Kuulsin sellest raamatust esmakordselt lugedes Dr Douglas Graham 80/10/10 elustiilist ja kohe siis tekkis huvi, see raamat endale hankida. Kui kellegil on see raamat olemas, siis laenaksin seda hea meelega.

Retsept mille leidsin raamatust "Tähtpäevad Taimetoiduga"





Trühvlite valmistamine

Kuna see retsept tundus minujaoks liiga magus täiendasin seda retsepti endale sobivate koostisainetega.
Kasutasin trühvilte valmistamisel kookospiima, mille ajasin keema, tõstsin poti tulelt ja lisasin 70%  šokolaadi ja apelsini koore. Seejärel panin šokolaadi massi külmikusse tunniks, pooleteiseks tahkuma.

Järgmisena võtsin kausi kuhu segasin kokku omavahel purustatud vanatallinna kommid koos apelsinimahlaga, soojendasin õrnal kuumusel ja lisasin vähe haaval kakaod, see järeli lisasin pähklipuru, purustatud digestive küpsised, riia palsami., mille segasin ühtlaseks massiks ja jätsin toatemperatuuril seisma, seniks kuni šokolaad tahkus.

Pärast tundi aega šokolaadi tahkumist, võtsin külmkapist šokolaadi ja segasin kokku kakao massiga, millest vormisin pöidlasuurused trühvli kommid. Viimaseks veeretasin trühvlid kakao sees ristipõiki läbi ja panin külmkappi tahkuma. Kuna kakaod võib saada liigapalju siis on mõistlik türhvlid sõela peal läbi sõeluda, muidu võivad trühvlid jääda liiga kakaoseks.

Retsepti Koostis:

14tk 

100g šokolaadi(70% kakao sisaldusega)
70g kookospiima
apelsini koor(fileerisin veerand apelsini koort ja tükeldasin väikesteks tükkideks)
kakao 4-5spl
pähkleid tunde järgi
3 digestive küpsist
värskelt pressitud apelsiini mahl
riia palsamit 1spl
vanatallinna komme 8 tk













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid