kolmapäev, 24. september 2014

Supid ja leemed

Tomati kikerherne püreesupp




Valmistamine:
Leotan kikerherned, minimaalselt 12 tundi. Kurnan kikerhernestest üleliigse vee. Tükeldan porgandi ja sibula. Pruunistan juurviljad poti põhjas, lisan vedeliku(vesi) ja kikerherned. Keedan kikerherneid umb 20 minutit seejärel lisan tomati. Püreestan saumikseriga. Supi juures on oluline konsistents. Kui supp jääb peale püreestamist liiga paks lisan juurde vedelikku. Maitsestan supi soola, pipra ja karripastaga, viimaseks lisasin kookospiima ja lasen supi õrnalt podisema.
Serveerin supi küüslaugu kuubikutega. Saia lõikan algul ühtepidi ribadeks ja seejärel kuubikuteks, lisan veidike soola, küüslauku ja oliiviõli ja panen ahju 200 kraadi juures 5-6min küpsema. 

Retsepti leidsin siit Kikerherne läätsesupp
Tegin sellest retseptist lihtsustatud variandi ja supp kadus jäljetult.

Koostis:
kikerhernes 500g
tomat 5tk
porgand 40g
sibul 40g
vesi 1,5-2l
kookospiim 300ml
sool
valge pipar
kollane karripulber
petersell

Kasutatud allikas:
http://www.heatoit.com/2014/01/kikerherne-laatse-supp-kookospiimaga.html

 
Rohelise läätse oasupp

Valmistamine:

Keedan oad soolvees pehmeks.
Tükeldan aedviljad porgandi ja sibual. Kuumutan aedviljad või sees kergelt krõmpsuks. Lisan juurde vedeliku(vesi) ja läätsed, keedan läätsed peaaegu pehmeks.
Parema meki saamiseks maitsestan supi loorberilehe, terapipra ja soolaga.

Serveeri sooljalt koos rohelise tilliga




Koostis: 4 portsjonit
aedoad 100g
roheline lääts 100g
porgand 40g
sibul 30g
vesi 0.4l
sool
terapipar
loorberi leht



 Kukeseene püreesupp

Kukeseen on üks eestlaste lemmik maiuspala. Kukeseene maitse on lihtsalt nii ehe ja tuletab igaleühele meist nooruspõlve meelde, kui sai metsas seenel käidud ja hiljem meie kallid vanaemad sousti valmistasid.
Seekord sai valmis tehtud kukeseene püreesupp kookospiima ja kohviga. Kasutasin musta kohvi, kuid kindlasti parema meki annab masina kohvi(nt cappuccino)
Suppi valmistamiseks läheb vaja. 3-4 suurt peotäit kukeseeni, 2 suuremat sibulat, 6-7 kartulit, valget veini, kookospiima, soola, pipart ja törtsuke musta kohvi. Valmistusprotsess on lihtne ja kiire. Koos vedelikuga lähevad kõik komponendid potti podisema, keedan kuni kartul on pehme, püreestan, maitsestan ja kõige lõpuks lisan kookospiima, võib kasutada ka vahukoort. Kelle jaoks supp liiga lahja jääb võib lisada sulajuustu, kuid kuna seened on oma olemuselt raskesti seeditavad siis soovitan piiri pidada. 
 


Püreesupp


Kukeseened



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid