kolmapäev, 24. september 2014

Juurvili ja salatid

Röstitud fetajuustu salat, spinati-rukkola salati põhjal




Hei salatisõbrad, siin on midagi teile.
Röstitud fetajuustu salat, spinati-rukkola salati põhjal.
Salatit on kiire ja lihtne valmistada, ei nõua erilisi oskusi ja palju aega. Kui on olemas sellised tänuväärsed toiduained nagu tomat, kurk, spinat, rukkola, paprika, sibul ja fetajuust, oliiviõli ja maitseained ja kes soovib vaheldust võib fetajuustu ära paneerida ja kergelt panni peal üle küpsetada ja saabki jälle natukene teistsuguse maitseelamuse.

Salatipõhi:
Spinat, rukkola, tomat, punanesibul ja paprika sega kokku oliiviõli, soola ja pipraga.
Lõika fetajuust endale sobivateks kuubikuteks, klopi lahti munad. Kastan fetajuust kõigepealt munasegu sisse ja seejärel paneerin riivsaias. Küpsetan pannil juustu kergelt kuldpruunikas, serveerin koos salatiga.


Rukkola salat, balsamico kastme ja kanafileega


Valmistamine:
Praen  kanafilee mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tükelda köögiviljad. Segan kokku tomati, kurgi, paprika ja rukkola, maitsestan soola, pipra ja sidruni või laimimahlaga.
Serveerin soojalt rukkolasalati ja kanafilee.

Salati koostis:
kanafilee 80g
tomat 30g
kurk 30g
pärlsibul 10g
rukkola 20g
sampinjon 10g
külmpress oliiviõli
sidruni või laimimahl
sool
pipar


    
Juurviljad tumeda šokolaadiga



Tume šokolaad on viimasel ajal saanud üheks minu lemmikuks. Ühel õhtul porgandit krõbistades, tekkis mõte, et võiks proovida juurvilju šokolaadiga.

Mõeldud tehtud.

Leidisin erinevat värvi kirsstomateid, rohelise sabaga porgandeid, lillkapsast ja kukeseeni, kodus oli olemas veel tükike paprikat, rukkolat ja melonit. Šokolaadi sulatasin vesivannil, aga üllatus üllatus, ostsin vale šoksi ja see ei voolanud nii nagu lootsin. Vaimusilmas oleks pidanud terve taldrik olema šokolaadi triipe täis, kuid seekord siis sedasi, hiljem sain teada, et šokolaadile oleks pidanud lisama juurde veidikene rõõskkoort.
Praadisin kergelt võis juurviljad poolkrõmpsuks, lisasin veidike soola ja pipart. Täitsa mõnus maitsete kooslus: pool magus, mõru ja krõmpsuv juurvili ja neile kellele meeldivad natukene teravamad elamused võib lisada juurde tšillit. 

Garanteeritud on hea enesetunne ja rõõmus meel.


Salati koostis:
porgand 1-2 väiksemat porgandid
kukeseened 30g
lillkapsas 2-3 õisikut
väiksem paprika
kirsstomat 5-7tk
peo täis rukkolat
melon 20g
tume šokolaad 40g
sool
pipar
külmpress oliiviõli



Juurvilja pakikesed


Koostis:
brokkoli 15g
lillkapsas 15g
paprika 30g
kirsstomat 25g
muskaatkõrvits 15g
oliiviõli
sool
pipar


Kuumutan kergelt köögiviljad pannil 2-3 minutit, lisan maitseained(sool, pipar)
Lõikan või rebin foolium ja aseta juurviljad fooliumi sisse ja tee sellest papikesed. Seejärel asetan pakikesed ahju küpsema 200 kraadi juures umb 5-7minutit. Juurvili võiks jääda pool krõmpsuks.

Serveerin soojalt kreeka jogurtist tehtud tipikastmega.

 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

kommentaarid