neljapäev, 11. detsember 2014

Piparkoogid

Tulgu jõulud lõbusad, piparkoogid magusad






Piparkoogi valmistamine on üks mõnus tegevus ja kõige põnevam osa valmistamise juures on piparkookide kaunistamine. Piparkookidele võib teha mõnusa kuue munavalgest, tuhksuhkrust ja erinevatest värvainetest, poes on olemas ka valmiskujul glasuurid kellel pole aega ja viitsimist ise värve kokku segada.  Kes aga tahab saada paremat tulemust võib värvid kokku segada erinevatest toiduainetest. Selle kohta leiab rohkem informatsiooni internetist.

Mina valmistasin piparkoogid šokolaadi, pähklipuru ja jõhvikatega. Tulemuseks jäid mõnusalt jõulused piparkoogid.

Taigna sain enda healt sõbralt Katrelt, kes müüb seda tõeliselt eheda maitsega tainast Lõunakeskuse Taluturus, kindlasti soovitan seda ka teistelegi, kellel piparkoogitegu on käsil.

Kuna tainas oli valmiskujul olemas, sai kohe pihta hakata piparkookide valmistamisega. Otsisin välja piparkoogivormid, rullisin taigna, vajutasin piparkoogid vormidest välja ja pistsin koogikesed ahju 200 kraadiga küpsema umb 15-20min. Kuna ma ei teadnud päris täpselt, mis see tainas endast kujutab siis katsetasin mitut moodi, ühed piparkoogid tegin täitsa õhukesed ja teised tegin veidike paksemast taignast ja avastasin, et mulle endale meeldivad rohkem õhulisemad piparkoogid, neid saab küll vähem, kuid tulemus jääb mõnusam ja pehmem.

Taigna koostis:
rukkijahu
rukkipüül
apelsini koor
küpsetuspulber
piparkoogi maitseaine
suhkur
vesi
või

Kaunistus:
Sulatatud šokolaad
pähklipuru
jõhvikad












2 kommentaari:

  1. Need piparkoogid ei ole ju gluteenivabad, kui sisaldavad rukkijahu ja püüli.

    VastaKustuta
  2. Väga vabandan, et see info liikvele läks. Aitäh tähelepanu eest :)

    VastaKustuta

kommentaarid