neljapäev, 11. detsember 2014

Piparkoogid

Tulgu jõulud lõbusad, piparkoogid magusad






Piparkoogi valmistamine on üks mõnus tegevus ja kõige põnevam osa valmistamise juures on piparkookide kaunistamine. Piparkookidele võib teha mõnusa kuue munavalgest, tuhksuhkrust ja erinevatest värvainetest, poes on olemas ka valmiskujul glasuurid kellel pole aega ja viitsimist ise värve kokku segada.  Kes aga tahab saada paremat tulemust võib värvid kokku segada erinevatest toiduainetest. Selle kohta leiab rohkem informatsiooni internetist.

Mina valmistasin piparkoogid šokolaadi, pähklipuru ja jõhvikatega. Tulemuseks jäid mõnusalt jõulused piparkoogid.

Taigna sain enda healt sõbralt Katrelt, kes müüb seda tõeliselt eheda maitsega tainast Lõunakeskuse Taluturus, kindlasti soovitan seda ka teistelegi, kellel piparkoogitegu on käsil.

Kuna tainas oli valmiskujul olemas, sai kohe pihta hakata piparkookide valmistamisega. Otsisin välja piparkoogivormid, rullisin taigna, vajutasin piparkoogid vormidest välja ja pistsin koogikesed ahju 200 kraadiga küpsema umb 15-20min. Kuna ma ei teadnud päris täpselt, mis see tainas endast kujutab siis katsetasin mitut moodi, ühed piparkoogid tegin täitsa õhukesed ja teised tegin veidike paksemast taignast ja avastasin, et mulle endale meeldivad rohkem õhulisemad piparkoogid, neid saab küll vähem, kuid tulemus jääb mõnusam ja pehmem.

Taigna koostis:
rukkijahu
rukkipüül
apelsini koor
küpsetuspulber
piparkoogi maitseaine
suhkur
vesi
või

Kaunistus:
Sulatatud šokolaad
pähklipuru
jõhvikad












neljapäev, 4. detsember 2014

Jõuluhõngulised trühvlid

Käes on detsember ja jõulukuu. Sibinat, sabinat on tunda igal sammul. Kodudes valmistutakse hoogsalt jõuludeks. Paljud inimeste meistervad igasugu põnevaid jõulumaiusi mida jõulukoti sisse pista, see on niivõrd lahe tegevus, et minagi olen selle pisikuga nakatunud ja olen hakanud valmistama trühvlikomme ja teisi maiuseid. Minuarust on ülimalt tore, kui saad paki mis on valmis tehtud enda pisikeste kätega ja veel suurem rõõm on seda kõike teistega jagada.

Taldrikutäis headust






Taldrikul on valgest ja tumedast šokolaadist valmistatud trühvlid

Valge šokolaadi ingveri ja jõhvika maitselised
Valge šokolaadi tšilli trühvlid
Tumedast šokolaadist riiapalsami ja kakao trühvlid pähklitega
Piparkoogi maitselised trühvlid jõhvikatega








esmaspäev, 1. detsember 2014

Puuvilja puu

Puuviljad on minu suured sõbrad, võiks öelda, et ühed lemmikumad ja neist annab valmistada igasugu põnevaid asju, lisaks on nad suurepärased isutekitajad ja maguseasendajad.
Selline puuviljapuu sobib kaunistuseks puuviljavaagnale, tiku otsast on puuvilju lihtne ja käepärane süüa.

Puu jaoks läheb vaja 1-te suurt ananassi, tükeldatud puuvilju ja marju.




Valmistamine:

Pesin ja tükeldasin puuviljad, lükkasin puuviljad tiku otsa ja seejärel torkasin tikud ananassi sisse.
Kasutasin meonit, hurmaad, ploomi, mandariini ja tumedaid viinamarju ja ülejäänud kandiku täitsin ärele jäänud puuviljadega.
Puuviljad on kasulik enne sidruni vee seest läbi kastada, et nad kauem säiliks ja ei parkuks.














kommentaarid